Чим гарний рослинний сир і як правильно його готувати
6 причин спробувати тофу
Тофу виготовляють зі згущеного рослинного молока, найчастіше соєвого. спробувати цей продукт хоча б раз «Ваш спорт» пояснює, чим корисний тофу і чому варто включити соєвий сир в раціон.
Зміст
1. Містить багато кальцію

У 100 г тофу міститься 350 мг кальцію. Для порівняння, у звичайному коров'ячому молоці частка елемента становить 100-200 мг. У день дорослій людині потрібно 1000 мг кальцію, підліткам - 1300 мг, літнім людям після 50 років - 1200 мг. Тофу в поєднанні з іншими продуктами, що містять кальцій, зможе заповнити добову потребу в кальції.
Вивчайте основи верстки на Сайт для верстальщика, щоб створювати сучасні сайти.
Також тофу містить інші елементи:
- залізо;
- марганець;
- селен;
- фосфор;
- мідь;
- магній.
2. Містить мало калорій

Тофу вважається низькокалорійним продуктом. У 100 г всього 2,3 г вуглеводів і 76 калорій. Через вміст білка, жирів і клітковини соєвий сир - ситний продукт, який знижує апетит. З тофу легше стежити за вагою без постійного почуття голоду.
3. Зміцнює серцево-судинну систему

Тофу позитивно впливає на серце і судини. Причина такого впливу - ізофлавони, що містяться в бобах сої. Ці речовини роблять стінки судин еластичними, а також сприяють розщепленню ліпопротеїнів, чим перешкоджають утворенню так званого поганого холестерину. У результаті знижується ризик виникнення атеросклерозу і гіпертонії.
4. Перешкоджає розвитку діабету другого типу і хвороби Альцгеймера
За деякими даними соєвий сир здатний захистити людей, які страждають на цукровий діабет, від розвитку другого типу. Цьому сприяють ізофлавони, які нормалізують рівень цукру в крові. Також тофу перешкоджає виникненню хвороби Альцгеймера: фітоестрогени захищають нейрони від пошкодження.
5. Поліпшує стан шкіри

Ізофлавони допомагають не тільки серцю, але і шкірі. Вони сприяють розгладжуванню зморшок, роблять епідерміс більш м'яким і пружним. Ефект стає помітний через 8-12 тижнів вживання хоча б 40 г тофу на день.
6. Допомагає урізноманітнити меню

Це важливий пункт для тих, хто дотримується здорового харчування та низькокалорійної дієти. Постійно їсти курку, овочі, фрукти, рибу, крупи набридає. Урізноманітнити меню допоможе тофу. З цим продуктом можна готувати безліч страв, наприклад:
- салати японської та китайської кухні;
- супи;
- омлет;
- сирники;
- рагу;
- паштет.
Страви відкриють нові смаки, дадуть енергію і при цьому не зіпсують фігуру. Меню з тофу однаково підходить усім, хто хоче схуднути, та спортсменам, які прагнуть наростити м'язову масу.
Любите тофу чи терпіти його не можете? Поділіться думками у коментарях.