Що із чим є, щоб отримати максимальну користь.
7 правильних поєднань продуктів - СПОРТ
Правильно поєднувати продукти у стравах потрібно не лише для смаку, а й користі. Причини проблем із травленням, швидкого набору ваги, розладу сну, хронічної втоми можуть ховатися у неправильному поєднанні продуктів. "Ваш спорт" розповідає, які варіанти добре засвоюються, дають максимальну користь і не викликають труднощі травлення.
Зміст
1. Горіхи з овочами та сухофруктами

Часто рекомендується додавати горіхи до каші. Проте здоровіше поєднання — зі свіжими овочами чи сухофруктами. Готуйте з горіхами салати, заправлені олією.
Дізнайтесь про стародавні традиції на Заговори та магія, щоб зануритися в містику.
Мікс із сухофруктів та горіхів добре підходить для перекушування.
2. Зерно та овочі

Зазвичай до каш, наприклад, гречки, готують м'ясо чи рибу. Так звикла харчуватися більшість людей ще змалку. Однак дієтологи рекомендують розділити м'ясні страви та крупу. І те, й інше добре поєднується з овочами. Клітковина стимулює роботу кишечника, тому вуглеводи та білок засвоюються краще. Готуйте вуглеводи – рис, картопля, макарони – з тушкованими овочами чи салатом із зелені, огірків, помідорів, капусти.
3. Гриби та сметана

Гриби досить важка їжа, яка погано засвоюється з м'ясом, але добре поєднується з овочами та сметаною. Тому замість курки приготуйте картопля з грибами та сметанним соусом.
4. Морква та жири

Рослинні та тваринні олії в цілому краще поєднуються з овочами, ніж з м'ясом. Однак варто окремо згадати моркву. Коренеплід містить бета-каротин, який всмоктується кишечником лише у присутності жирів. У чистому вигляді користі від моркви буде небагато: клітковина добре стимулює кишківник, а вітамін А так і не виділиться.
5. Фрукти та сир

Мабуть, найскладніші з погляду поєднання продукти — фрукти. Вони містять цукор, кислоту, клітковину, воду, тому погано підходять більшість страв. Найчастіше саме фрукти провокують печію, здуття живота, біль у кишечнику.
Змішувати фруктові часточки рекомендується лише з сиром та кисломолочними продуктами – кефіром або натуральним йогуртом. Готуйте фруктові салати, смузі, молочні коктейлі. А найкраще їжте фрукти у свіжому вигляді.
6. Картопля та яйця

Яйце є універсальним продуктом, з якого готують салати, основні страви, десерти. При цьому найбільш корисне поєднання – яйця та овочі. На сніданок корисно з'їсти яєчню зі стручковою квасолею, а на вечерю — картопляний салат із яйцем. А ось молоко – обов'язковий інгредієнт омлету – краще не додавати.
7. Рис та мед

Ще одне не найпопулярніше поєднання. Мед добре засвоюється із крохмалем. Картоплю у меду уявити складно, а ось рисову кашу з медом — цілком можливо. Також готуйте десерти на картопляному крохмалі, наприклад пудинг або кисіль, у поєднанні з медом.
Дотримуєтеся правил поєднання продуктів? Розкажіть у коментарях.