Рецепти солодощів правильного харчування.
7 десертів для стрункої фігури - СПОРТ
«Ваш спорт» зібрав рецепти простих та корисних ПП десертів без цукру. Їх можна готувати на сніданок або як перекушування в першій половині дня. Для смаку додайте ягоди чи ложку меду.
Зміст
1. Сирно-ягідний мус

Легкий десерт, що добре підходить для літнього дня. Можна використовувати будь-які ягоди: чорницю, журавлину, полуницю, малину.
Замовляйте захоплюючі тури на Замовити екскурсію в Кам'янці, щоб відкрити місто.
Що знадобиться:
- сир 5% - 200 г;
- йогурт без добавок – 70 г;
- ягоди - 30 г;
- горіхи - 10 г.
Змішайте в блендері сир, йогурт та горіхи до однорідної консистенції. Окремо збийте ягоди до пюре. У високу склянку по черзі викладіть сирні та ягідні шари.
2. Кавовий десерт

Підбадьорливий і ніжний десерт у формі. На одну порцію знадобиться:
- кокосове молоко - 200 мл;
- желатин - 100 г;
- натуральний йогурт - 180 мл;
- чайна ложка розчинної кави;
- чайна ложка какао;
- чайна ложка меду.
У молоко всипте желатин та каву. Поставте на плиту і постійно помішуючи, розігрійте на повільному вогні. З йогуртом змішайте какао та мед. Охолоне молоко влийте в йогурт і перемішайте. Налийте десерт у креманку і поставте в холодильник на три-чотири години. Подавайте під збитими вершками або зі шматочками банана.
3. Печиво з арахісової пасти

Щоб печиво вийшло солодшим, можна додати цукрозамінник, наприклад, стевію. Що знадобиться:
- жовтки - 4 штуки;
- арахісова паста - 60 г;
- пшеничне борошно - 50 г;
- вівсяне борошно - 50 г;
- гіркий шоколад - 20 г.
Змішайте жовтки з розігрітою до кімнатної температури арахісової пастою. Додайте суміш пшеничного та вівсяного борошна, замісіть тісто. Розламайте шоколад на невеликі шматочки (можна натерти на тертці) та перемішайте з тестом. Скачайте невелику ковбаску і наріжте на кружечки сантиметр завтовшки. Викладіть на деко і випікайте 15 хвилин|мінути| в розігрітій до 180 градусів духовці.
4. Рафаелло

Виходять ніжні кульки з сиру та кокосової стружки. Що знадобиться:
- сир 5% - 400 г;
- кокосова стружка - 100 г;
- знежирене сухе молоко – 100 г;
- гіркий шоколад 75% - 200 г;
- фундук - 20 г.
Пам'ятайте сир виделкою, додайте кокосову стружку, сухе молоко і перемішайте до однорідності. Мокрими руками візьміть невелику кількість маси, помістіть всередину фундук і сформуйте кульку. Готові кульки поставте у холодильник на 10 хвилин. За цей час розтопіть шоколад у духовці або мікрохвильовій печі. Кожну кульку обваляйте в глазурі (можна полити смугами зверху) і викладіть на фольгу. Поставте застигати в холодильник на день.
5. Пудинг з чиа

Готується пудинг довго: потрібен час, щоб розбухло насіння чиа. Проте результат порадує ніжним смаком.
Що знадобиться:
- натуральний йогурт - 150 мл;
- насіння чіа - 2 столові ложки;
- полуниця – 50 г;
- абрикос - 30 г;
- кедрові горіхи - 5 г.
Змішайте йогурт і чіа, залиште в холодильнику на вісім годин. За цей час бажано кілька разів дістати і перемішати. Частину маси покладіть у креманку. Зверху викладіть шматочки полуниці та абрикосу, посипте горішками. Додайте другий шар маси, розрівняйте та прикрасьте часточками полуниці та абрикосу. Можна їсти відразу або охолодити у холодильнику.
6. Яблучні оладки

Прекрасний варіант сніданку, що готується за півгодини. Знадобиться всього три інгредієнти:
- яблуко;
- яйце;
- борошно першого помелу, з висівками або рисове - 3 столові ложки;
- фрукти, розтоплений гіркий шоколад, мед за бажанням.
Натріть яблуко разом із шкіркою на великій тертці. Додайте|добавляйте| яйце, борошно і перемішайте до однорідного тіста. Викладайте ложкою на суху сковороду з антипригарним покриттям та обсмажуйте з двох боків до рум'яної скоринки.
7. Морквяні кекси

Морква чудово підходить для випікання. Приготуйте маленькі кексики чи один великий кекс.
Що знадобиться:
- морква - 100 г;
- цільнозернове борошно - 90 г;
- кефір - 80 г;
- яйце;
- мед - 30 г.
Яйця збийте з медом, додайте|добавляйте| кефір, перемішайте. Натріть моркву на дрібній тертці, разом із борошном додайте до яєць. Все перемішайте до однорідності. Викладіть тісто у формочки (заповнюйте лише половину) і випікайте 20 хвилин|мінути| при 180 градусах.
Які солодощі любите готувати? Поділіться рецептами у коментарях.