СПОРТ » Інвентар » Продукти, що містять білок у великій кількості: таблиці з вибіркою

Продукти, що містять білок у великій кількості: таблиці з вибіркою

01 липень, 2025 0

Таблиці продуктів, що містять білок у великій кількості

Продукти тваринного походження з високим вмістом білка

Продукт Вміст білка, г/100 г
Яєчний порошок 46,0
Сир «Пармезан» 35,7
Молоко сухе нежирне 33,2
Ікра червона зерниста 31,5
Молоко сухе 15% жирності 28,5
Ікра чорна зерниста 26,8
Сир «Голландський» 45% жирності 26,3
Сир «Пошехонський» 45% жирності 26,0
Сир «Гауда» 24,9
Сир «Швейцарський» 50% жирності 24,6
Тунець (філе) 24,4
Молоко сухе 25% жирності 24,2
Сир "Чеддер" 50% жирності 23,5
Сир «Російський» 50% жирності 23,2
Бринза (з коров'ячого молока) 22,1
Сир нежирний 22,0
Крольчатина 21,2
Сир 4-5% жирності 21,0
Горбуша 20,5
Креветка 20,4
Сир «Рокфор» 50% жирності 20,3
Сир «Сулугуні» 20,2
Сир плавлений «Російський» 20,1
Лосось (сьомга) 20,0
Сир 2% жирності 19,9
Сир «Адигейський» 19,8
Індичка 19,5
Оселедець нежирний 19,1
Кета 19,0
Вершки сухі 42% жирності 18,9
Курча 18,7
Яловичина 18,6
Кілька каспійська 18,5
Окунь річковий 18,5
Ставрида 18,5
Судак 18,4
Щука 18,4
Курятина 18,2
Окунь морський 18,2
Сазан 18,2
Вобла 18,1
Кальмар 18,0
Скумбрія 18,0
Сир нежирний 18,0
Сир 9% (напівжирний) 18,0
Печінка яловича 17,9
Оселедець жирний 17,7
Сом 17,2
Ліщ 17,1
Оселедець середньосолона 17,0
Жовток курячого яйця 16,2
Сир 11% жирності 16,0
Тріска 16,0
Мінтай 15,9
Камбала 15,7
Бараніна 15,6
Рак річковий 15,5
Сир «Камамбер» 15,3
Нирки яловичі 15,2
Сир 18% (жирний) 15,0
Вугор 14,5
Свинина пісна 14,3
Сир «Фета» 14,2
Кілька балтійська 14,1
Мойва 13,4
Яйце куряче 12,7
Маса сирна 16,5% жирності 12,0
Яйце перепелине 11,9
Свинина жирна 11,7
Мідії 11,5

 

Рослинні продукти, багаті на білки

Продукт Вміст білка, г/100 г
Соя (зерно) 34,9
Гриби білі сушені 30,3
Арахіс 26,3
Какао порошок 24,3
Сочевиця (зерно) 24,0
Маш 23,5
Горох (лущений) 23,0
Квасоля (зерно) 20,9
Насіння соняшнику 20,7
Фісташки 20,2
Нут 20,1
Кунжут 19,4
Мигдаль 18,6
Кешью 18,5
Висівки вівсяні 17,3
Горіх грецький 16,2
Висівки пшеничні 16,0
Горіх кедровий 13,7
Борошно вівсяне 13,0
Пшениця (зерно) 13,0
Фундук 13,0
Крупа гречана (ядриця) 12,6
Борошно гречневе 12,6
Борошно вівсяне (толокно) 12,5
Крупа вівсяна 12,3
Пластівці вівсяні «Геркулес» 12,3
Борошно пшеничне 2 сорти 11,6
Халва соняшникова 11,6
Крупа пшоно (шліфоване) 11,5
Борошно пшеничне відбійне 11,5

 

Відсоток засвоюваності білків

Продукт Засвоюваність білків
Яйця 100%
Молочна сироватка 100%
Кефір 95%
Молоко 2,5% 95%
Сир твердий 26% 95%
Сир (напівжирний) 95%
Яловичина 92%
Печінка свиняча 90%
Ікра червона 90%
Короп 90%
Кальмар 90%
Щука 90%
Крольчатина 90%
Бараніна 90%
Курятина 90%
Тунець 90%
Оселедець 90%
Лосось 90%
Банан 75%
Авокадо 75%
Гриби білі 70%
Горох 70%
Квасоля 68%
Свинина 65%
Шпинат 65%
Гречана крупа 60%
грецький горіх 55%
Насіння соняшнику 55%
Насіння гарбузове 55%
Арахіс 52%

 

Прокоментувати
Введіть код з картинки:*
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий