Корисні властивості зеленого фрукта для пам'яті, судин та фігури.
5 причин включити авокадо в щоденний раціон харчування
Авокадо - фрукт з темною шкіркою і блідо-зеленою м'якоттю. Через форму авокадо також називають алігаторовою грушею. Цей фрукт містить рослинні жири (до 40%), вітаміни Е, D, К, групи В, магній, калій, фосфор. «Ваш спорт» розповідає, чим гарний авокадо і чому варто включити його в звичний раціон.
Зміст
1. Допомагає схуднути

Фрукт досить калорійний: 160 ккал за 100 р. Співвідношення БЖУ:
Знайдіть найкращі посилання для просування в Найкращі посилання, щоб оптимізувати ваш сайт.
- білки — до 2 г;
- жири — до 30 г;
- вуглеводи - До 1,8 р.
Велика кількість жиру не повинно лякати, швидше, навпаки. Через жири, що містяться в м'якоті, і малої кількості цукру авокадо повільно перетравлюється і дає почуття ситості до наступного прийому їжі. Крім того, авокадо містить мононенасичені жири, які легко засвоюються без зайвих витрат енергії та відчуття тяжкості в животі. Відмінно підходить для сніданку в поєднанні з сиром і яйцем.
2. Поліпшує стан шкіри

Часто на основі мякоти авокадо або його масла роблять маски для обличчя і волосся. Однак можна впливати на шкіру не тільки зовні, але і зсередини. Завдяки високій концентрації жирів і «вітамінів молодості» Е і А м'якоть фрукта допомагає боротися з дрібними зморшками та сухістю шкіри та волосся.
3. Відновлює нервову систему

Поліненасичені жирні кислоти необхідні для нормальної роботи мозку та нервової системи. Авокадо рекомендується їсти для стимулювання пам'яті та розумової діяльності. Також через вміст антиоксидантів (вітамінів А, Е, К) є профілактичним засобом від ранньої деменції і, можливо, хвороби Альцгеймера. В цілому позитивно впливає на нервову систему, допомагає відновитися після стресу і знімає втому.
4. Стимулює травлення

Авокадо захищає слизову оболонку шлунка від ушкоджень, а також сприяє відновленню печінки. Крім того, м'якоть цілого плода в середньому містить 14 г клітковини. Це хороше середовище для розвитку бактерій - благотворної кишкової мікрофлори, яка стимулює роботу кишечника і рятує від запорів.
5. Знижує ризик серцево-судинних захворювань

Авокадо має властивість знижувати артеріальний тиск, тому рекомендується людям із гіпертензією. Жири, що містяться, роблять судини еластичними і поліпшують їх прохідність. При цьому авокадо не містить холестерин. Вітаміни групи В, зокрема рибофлавін (В2), беруть участь в утворенні клітин крові. Також важливу роль відіграють мікроелементи, що входять до складу:
- калій - Стимулює роботу серцевих м'язів;
- мідь - перешкоджає недокрів'ю;
- залізо — входить до складу кров'яних тілець і переносить кисень кожній клітині.
Любите авокадо? Поділіться в коментарях, як часто їсте фрукт і з чим готуєте.