СПОРТ » Харчування » 8 солодощів, які можна при схудненні - СПОРТ

8 солодощів, які можна при схудненні - СПОРТ

17 липень, 2025 0

Як не позбавити себе задоволення на дієті

Якщо вирішили схуднути або просто почати дотримуватися правильного харчування, це не означає, що потрібно виключити всі злі вуглеводи. У щоденному раціоні вуглеводи становлять 45-65%. Сюди входять макарони, хліб, картопля та інші крохмалисті овочі, рис, фрукти та солодощі. Що саме можна їсти із десертів, не боячись за фігуру, розповідає «Ваш спорт».

1. Морозиво

Щоб зменшити калорійність, вибирайте морозиво без топінгів

Часто можна прочитати, що в будь-якій дієті морозиво – суворе табу. Однак 100 г цього десерту містить лише 110-250 ккал. Чим більше добавок у морозиві (джем, вафлі, печиво, шоколад), тим калорійніше. Найбільш дієтичним вважається фруктовий лід: лише 100-150 ккал на 100 г.

Замовляйте смачні торти для свят через Торти на замовлення, щоб порадувати близьких.

Звичайна порція морозива в упаковці – 70 г. Так що не бійтеся побалувати себе в літню спеку, навіть якщо дотримуєтеся суворої дієти.

2. Безе

Десерт можна приготувати вдома

Так, там практично один цукор і трохи білка. Калорійність 100 г складає 230-300 ккал. При цьому безе – легке тістечко, тому 100 г – це цілий пакет. Щоб побалувати себе за чаєм, достатньо з'їсти дві-три штучки. Це приблизно 10-30 г.

Зробіть безе самостійно, щоб унеможливити консерванти, ароматизатори, барвники. Готується дуже просто: збивайте три яєчні білки зі склянкою цукрової пудри, поки суміш не вийде густою. Потім сформуйте безе ложкою або кулінарним мішком на листі, застеленому пергаментом, і підсушіть в духовці на 100 градусах.

Не забувайте, що вуглеводи - частина раціону, тому не переїдайте навіть "корисні" солодощі.

3. Ягідний мус

Більш калорійний – на основі молока

Ніжний ароматний десерт, який стане чудовим завершенням обіду влітку. У 100 г міститься лише 160-200 ккал. Найчастіше готується з чорної смородини, малини, полуниці, журавлини на основі манної крупи, яєчних білків чи молока. Цукор додавайте до смаку. Якщо ягоди та фрукти досить солодкі, можна зовсім обійтися без цукру.

Фрукти та ягоди – джерело вітамінів, зокрема С.

4. Желе

Желе з фруктами – корисний та смачний десерт

Мабуть найлегший і дієтичний десерт: 100 г містить всього 50-100 ккал. Відмінно, якщо зроблено будинки з фруктового соку, ягід та желатину без додавання барвників та рафінованого цукру. Можна готувати вегетаріанський варіант на основі агар-агару або пектину - рослинних компонентів, що желюють.

Обов'язково включіть желе на желатині до раціону, якщо маєте проблеми опорно-рухового апарату.

5. Запечене яблуко

Корисний десерт восени

Смачний простий десерт, який готується в мікрохвильовій печі або духовці. Виріжте серцевину і заповніть вирву вершковим маслом з цукром, медом, сиром або ягідним сиропом, а зверху присипте корицею. Якщо готуєте в мікрохвильовій печі, запікайте 5-7 хвилин, в духовці - 20-30 хвилин на 180 градусах. 100 г приблизно 65 ккал, начинки додають калорійність.

Спробуйте запекти айву, грушу та гарбуз.

6. Сухофрукти

Калорійність залежить від кількості цукру в ягодах та фруктах

Підходять для перекушування і як добавка, наприклад, в каші. З фініків, чорносливу та горішків можна приготувати домашні цукерки. Сухофрукти містять калій, магній, залізо, вітаміни С, А, Е, тому це не лише смачно, а й корисно.

Калорійність залежить від фрукту: курага – 230 ккал, родзинки – 270 ккал, чорнослив – 250 ккал, фініки – 290 ккал. У середньому на 100 г суміші сухофруктів припадає 200-280 ккал.

Цукати, на відміну від сухофруктів, готуються в цукровому сиропі і мають велику калорійність.

7. Зефір

Повітряний зефір із натуральних інгредієнтів не зашкодить фігурі

Так, цей нудотний десерт з великою кількістю цукру теж дозволений при дієті. Головне, не захоплюватись. Приготувати зефір можна вдома із яблучного пюре та білків. У 100 г приблизно 320 ккал. Двох штук за чаюванням цілком достатньо.

Вибирайте десерти за ГОСТом. У складі мають бути яєчні білки, яблучне пюре, пектин або агар-агар, цукрова пудра.

8. Мармелад

Вибирайте мармелад із мінімумом цукру на основі фруктового соку

Найближчі «родичі» желе – фруктова пастила та мармелад. Готуються на основі фруктово-ягідного соку з додаванням агар-агару або пектину для застигання. Мармелад може бути з желатином. Калорійність – 80-250 ккал на 100 г залежно від вмісту цукру.

Пастилу можна готувати самим у сушарці для фруктів чи духовці.

Які солодощі любите та дозволяєте собі при дієті? Розкажіть у коментарях.

Прокоментувати
Введіть код з картинки:*
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий